Erişilebilirlik

Suriye’de Ateşkes İhlalleri Sürüyor


Devlet televizyonu İdlib’de mayına çarpan bir polis aracında 6 memurun öldüğünü bildirdi. Dara’da da bir polis kimliği bilinmeyen kişiler tarafından uzun namlulu bir silahla öldürüldü.

Şam hükümeti ölümlerden “silahlı terörist grupları” sorumlu tuttu.

Bu arada Suriye ordusu Humus’ta direnişçilerin bulunduğu semtleri bombalamaya devam etti. Hükümet ateşkesi ihlal etmediğini, bombardımanın teröristlerin saldırılarına misilleme olduğunu öne sürdü.

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği özel temsilcisi BM eski genel sekreteri Kofi Annan tarafından sağlanan ateşkes tarafların operasyonlarını durdurmalarını öngörüyordu.

Merkezi Londra’da bulunan bir Suriye insan hakları örgütü, dün ülke genelinde 23 sivilin öldüğünü ve güvenlik kuvvetlerinin saldırıları arttırdığını bildirdi.

Öte yandan Suriye'ye silah götürdüğü öne sürülen bir gemi Türk yetkililer tarafından aranmak için İskenderun limanına çekildi.

Türk yetkililer Atlantic Cruiser adlı gemide (Foto A.A.)
Türk yetkililer Atlantic Cruiser adlı gemide (Foto A.A.)


Alman bandıralı “Atlantic Cruiser” adlı gemi dün gece İskenderun Limanı açıklarında demir atmıştı. Türk yetkililer 13 kişilik mürettebatı bulunan geminin evraklarına el koydu.

Haberlere göre yasal işlemler tamamlandıktan sonra Ukraynalı birinci ve ikinci kaptanların ifadeleri alınacak ve gemide arama yapılacak.


XS
SM
MD
LG