Erişilebilirlik

Suriye'de ABD Hava Saldırıları Devam Ediyor


Amerika Merkez Komutanlığı Suriye'nin doğusunda Irak'a malzeme götüren sekiz aracın tahrip edildiğini açıklarken Amerikan uçakları Bağdat ve Erbil çevresindeki IŞİD hedeflerini de vurdu

Amerika öncülüğündeki koalisyon IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarını Çarşamba günü de sürdürdü.

ABD Merkez Komutanlığı Irak’a malzeme götürmede kullanılan sekiz aracın doğu Suriye’de düzenlenen hava saldırısında tahrip edildiğini bildirdi.

Pentagon sözcüsü Amiral John Kirby, Amerikan uçaklarının ayrıca Erbil ve Bağdat çevresindeki ISİD hedeflerini de vurduğunu açıkladı.

Bu, Salı gününden beri Suriye’de düzenlenen 20’inci hava saldırısı oluyor.

Suriye’deki savaşı izleyen merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü ilk günkü hava saldırılarında IŞİD ve el-Kaide’ye bağlı 120 militanın öldürüldüğünü bildirdi.

İlk gün gemiden atılan Tomahawk füzeleri, savaş uçakları ve İHA’ların kullanıldığı saldırılarda ayrıca eğitim tesisleri, militan karargahları ve IŞİD’in başkenti Rakka’daki bir finans merkezi tahrip edildi.

Suriye’ye yönelik hava saldırılarına Salı günü Bahreyn, Katar. Suudi

Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri katıldı.

Obama, IŞİD’e karşı beş Arap ülkesinin Amerika’nın yanında yer almasının bunun sadece Amerika’nın savaşı olmadığını gösterdiğini vurguladı.

Amerika, hava operasyonları öncesinde Suriye hükümetini, IŞİD’e yönelik saldırılara herhangi bir müdahelede bulunmaması konusunda uyardı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG