Erişilebilirlik

Suriye'de 17 Protestocu Öldürüldü


Suriye'de 17 Protestocu Öldürüldü
Suriye'de 17 Protestocu Öldürüldü

Suriye’de en az 17 kişinin daha öldürüldüğü bildirildi. Bugün 200 bin kişi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetini protesto etti. Humus’ta gösteri düzenleyen protestocular Arap Birliği’nin olağanüstü Suriye toplantısını ertelemesine tepki gösterdi. Basın, Arap Birliği’nin Suriye hükümetine biraz daha süre tanımak için toplantıyı ertelediğini yazıyor.

Muhalefet, bugünkü çatışmalarda en çok kaybın Humus’ta verildiğini açıkladı. Hükümet sivillerin öldüğü haberini yalanladı. Resmi SANA haber ajansı ise ülkenin batısında hükümet yanlısı gösteri yapıldığını bildirdi.

Bu arada, Rus Interfax haber ajansı Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk el Şara’nın Moskova’ya davet edildiğini bildiriyor. Rus hükümeti dün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde hem Esad rejimini hem muhalefeti kınayan bir tasarı hazırlanmasını teklif etti.

Birleşmiş Milletler, Suriye’de Şubat ayından bu yana beş bin sivilin öldüğünü bildirdi. Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi bu iddiayı reddetti.

Öteyandan Birleşmiş Milletler Mülteciler Dairesi, hükümet kuvvetlerinden kaçan 4 binden fazla Suriyeli’nin Lübnan’a sığındığını bildirdi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG