Erişilebilirlik

Suriye ve Irak'ta 10 Hava Saldırısı


ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları IŞİD mevzilerine Suriye'de 7 ve Irak'ta 3 hava saldırısı düzenlerken Kürt milislerin Kobani'nin yüzde 70'inin kontrolunu yeniden ele geçirdiği bildiriliyor

Ortak Görev Gücü’nden bir yetkili, ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Suriye ve Irak’taki IŞİD militanları ve konuşlandıkları mevzilere 10 saldırı düzenlediklerini açıkladı.

Suriye’de Kobani’de 5, el -Hasakah’ta da 2 hedef vurulduğu bildirildi. Irak’ta ise Felluce’de de iki saldırı düzenledikleri ve Musul yakınında konuşlanmış bir IŞİD mevzisinin tahrip edildiği de haber veriliyor.

Öteyandan Kobani’de Kürtler ve IŞİD militanları arasında geçen savaşı yakından izleyen merkezi İngiltere'deki Suriye İnsan Hakları Gözlemevi , Kürt milislerin Kobani’nin yüzde 70’inin kontrolunu yeniden ellerine geçirdiklerini bildirdi.

Amerika’nın havadan destek verdiği Kürt milislerin, Salı günü Kobani’nin güneyinde IŞİD militanlarıyla girdikleri çatışmalarda militanları püskürterek bu bölgenin de kontrolunu ellerine geçirdikleri açıklandı.

Amerikan savaş uçakları içinde bulunduğumuz Aralık ayı içerisinde hemen hergün, IŞİD militanlarını ve mevzilerini hedef alan saldırılar düzenledi.

Suriye içinden bilgi alan Gözlemevi, Kürtlerin Kobani’nin güneyi ve kent merkezinin kontrolunu ellerinde bulundurduklarını söylüyor. Bu bölgelerin yanısıra Türkiye sınırına giden bir alan da Kürtlerin kontrolu altında.

Gözlemevi’ni yöneten Rami Abdurrahman Amerika’nın her gün IŞİD mevzilerini yok eden hava saldırıları düzenlediğini ve bu saldırılar olmasaydı şuan Kobani’nin tamamının IŞİD’in elinde bulunacağını söylüyor. Abdulrahman, şimdiyse Kürt milislerin Kobani’nin tümünün kontrolunu yakında eline geçireceği görüşünde.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG