Erişilebilirlik

Suriye Savaş Uçakları Fırını Bombaladı


Uçakların bombalaması sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı fırının önü
Uçakların bombalaması sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı fırının önü
Suriyeli insan hakları eylemcileri uluslararası barış temsilcisi Lakhdar Brahimi Şam’a yeni bir ziyaret yaparken hava saldırılarında ekmek kuyruğunda bekleyen çok sayıda kişinin öldüğünü bildirdi.

Eylemciler, hükümete bağlı savaş uçaklarının Hama ilinin Halfaya kasabasında bir fırını bombaladığını, ölenlerin dışında çok sayıda kişiyi de yaraladığını haber verdi.



Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü yine savaş uçaklarının Halep’in isyancıların elindeki el-Sefire kasabasına saldırarak 13 kişi öldürdüğünü bildirdi. Suriye savaş uçakları Şam’ın banliyölerinde mevzilenen isyancıları bombalamayı Pazar günü de sürdürdü.

Brahimi, Şam hava alanı yakınlarında çarpışmalar devam ettiği için Lübnan’dan Suriye’ye kara yoluyla gitti. BM-Arap birliği özel temsilcisi Pazartesi günü Suriye devlet Başkanı Beşar Esad ile biraraya gelecek.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Cuma günü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı birliklerin kendi topraklarında yine füze kullandığını söyledi. Rasmussen, bunu, sonuna yaklaşan bir rejiminin son çırpınışı olarak da niteledi.
NATO Genel Sekreteri, Suriye’nin isyancılara karşı Scud füzesi kullanmasının Türkiye’yi koruma altına almanın gerekliliğini bir kez daha gösterdiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG