Erişilebilirlik

Suriye Ordusundan Yeni Saldırılar


Suriye Ordusundan Yeni Saldırılar
Suriye Ordusundan Yeni Saldırılar

Suriye güvenlik güçlerinin hükümet karşıtı göstericilere karşı giriştiği son saldırılarda 6 kişiyi öldürdükleri, 20’yi aşkın kişiyi de tutukladıkları bildiriliyor.

İnsan hakları gruplarına göre güvenlik güçleri doğudaki Deir el-Zur kasabasında toplanan göstericilere ateş açarak ikisini öldürdü, beşini de yaraladı.

Ayrıca kuzeyde Türk sınırı yakınında Cebel el-Zaviye bölgesindeki köyleri basan Suriye birliklerinin dört kişiyi öldürdükleri önesürüldü.

Ölüm olayları, Suriye yabancı gazetecilere çatışma bölgelerine giriş izni vermediği için bağımsız kaynaklarca doğrulanamıyor.

Yine insan hakları gruplarına göre Suriye güvenlik güçleri Şam’da sanatçı ve aydınların protesto gösterisini cop kullanarak dağıttı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, dört aydır süren rejim karşıtı gösterileri bastırmak için şiddete başvururken siyasi reform vaadinde de bulunuyor. Ancak muhalif gruplar Esad’ın reform vaadlerini reddederek askeri güç kullanmamaya son vermesini istedi.

Göstericilere şiddet uygulanmasını kınayan Amerika ve Avrupa Birliği, Esad ve hükümetine çeşitli yaptırım kararları almış bulunuyor.

Ancak Suriye devlet başkanı hala Arap ülkelerinden diplomatik destek görüyor. Çarşamba günü Esad ile görüşen Arap birliği Genel Sekreteri Nebil Elarabi, Amerika ve Avrupa ülkelerini Suriye’nin içişlerine katılmakla suçladı.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG