Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Zorlanıyor


Suriye ordusunu Şam hava alanı yakınlarında büyük bir saldırıya geçerken hükümet internet bağlantılarını ve belirli bölgelerde cep telefonu iletişimini kesti.
Suriye ordusunun hava alanına giden yoldaki bir dizi kasabayı ele geçiren isyancılara saldırdığı bildiriliyor. İsyancılar hava alanına giremediklerini ancak giriş çıkışı önlediklerini söylüyor.
Çatışmalar üzerine Şam hava alanı uçak seferlerine kapatıldı.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü isyancıların kuzeyde Şam’ı Halep’e bağlayan ana karayolu yakınındaki bir askeri üssü ele geçirmek için yeni bir saldırı başlattığını bildirdi.
Örgüt İdlib’teki isyancı kuvvetlerin Vadi el-Deyf üssüne doğru ilerlediğini haber verdi. Üs, Suriye uçaklarının bir gün önce bombaladığı isyancıların kontrolündeki Maarat el-Numan kasabasından fazla uzakta değil.

İsyancı güçler son günlerde hükümet kuvvetlerine karşı ilerleme sağlamaya ve ele geçirdikleri bölgeleri korumaya başladı. İsyancıların uçak ve helikopter düşürmeyi başarmaları savaş dengesinin değişmeye başladığının kanıtı olarak görülüyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü’ne göre, Devlet Başkanı Beşar Esat’a karşı ayaklanmanın başladığı 2011 yılı Mart ayından bu yana ülkede ölenlerin sayısı 40 bini geçti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG