Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Yine Humus'a Saldırdı


Suriye ordusu, silahsız BM gözlemcilerinin öncü ekibinin ülkeye varmasından birkaç saat önce Humus’da isyancıların kontrol ettiği bölgeleri ağır top ateşine tuttu.

Suriye kuvvetlerinin saldırdığı mahallelerden biri olan Halidiye’den yoğun havan ve makineli tüfek ateşi sesi geldiği bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütünün başkanı Rami Abdülrahman üç dakikada bir top ateşi açıldığını, en az üç kişinin öldüğünü önesürdü.

Öteyandan Halep’te silahlı isyancılar bir polis karakoluna saldırdı.

Suriye ordusu, ateşkes sırasında saldırılarını arttıran “terörist grupları” mutlaka önleyeceğini bildirdi.

Güvenlik Konseyi Cumartesi günü oybirliğiyle 30 gözlemcinin Şam’a gönderilmesi kararı aldı. Bu grubun üyesi altı gözlemci Pazar günü Suriye’de olacak.

Sayılarının dana sonra artırılması mümkün olan silahsız gözlemciler hükümet ve muhalefetin ateşkes anlaşmasına uyup uymadığını denetleyecek.

Arap Birliği ve BM özel temsilcisi Kofi Annan tarafından sağlanan anlaşmaya göre Suriye ordusu kentlerden çekilecek ve direnişçiler de eylemlerine son verecek.

Güvenlik Konseyi'nden Suriye’ye gözlemci göndermesini isteyen Annan, rakamın 30 değil 250 olmasında ısrar etmişti. Daha fazla gözlemci gönderilmesi için tekrar Konsey’in onayı gerekecek.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG