Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Stratejik Kasabayı Geri Aldı


Suriye devlet televizyonu hükümet kuvvetlerinin bir hafta süren şiddetli çarpışmalardan sonra el-Haffi kasabasını isyancılardan geri aldığını bildirdi.

Televizyon haberinde Beşar Esad’a bağlı kuvvetlerin “silahlı terörist gruplardan temizledikten” sonra stratejik kasabada sükunet ve güvenliği sağladıkları belirtildi.

Özgür Suriye Ordusu yaralılar, kadınlar ve çocuklarla bir katliamı önlemek için geceyarısı el-Haffi’den çekildiklerini açıkladı.

Türk sınırına yakın el-Haffi kasabasını isyancılar silah ve insan kaçırmada ana yol olarak kullanıyor.

Suriye ordusunun tank ve helikopter destekli saldırısı sırasında kasabada yüzlerce sivilin mahsur kaldığı bildirilmişti
.
BM sözcüsü Sausan Ghosheh BM gözlemcilerinni kasabaya gittiklerini ancak bölgeyi giremeyecek kadar tehlikeli bulduklarını açıklamıştı.

Öteyandan Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ülkesinin Suriye’ye Şam hükümetiyle imzaladığı anlaşmalar çerçevesinde hava savunma silahları sattığını ve uluslararası hukuka ihlal etmediğini söyledi. Lavrov buna karşı Amerika’nın isyancılara silah sağlayarak uluslararası hukuku ihlal ettiğini önesürdü.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Salı günü Rusya’nın Suriye’ye saldırı helikopterleri satmasından kaygı duyduğunu belirtmiş ve silah satışını durdurmasını istemişti.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü , son çatışmalarda ağır kayıplar veren hükümet kuvvetlerinin helikopter kullanımının giderek arttığını bildiriyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG