Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Karşı Saldırıya Geçti


Halep'te isyancıların elindeki bir köyü bombalayan Suriye jeti
Halep'te isyancıların elindeki bir köyü bombalayan Suriye jeti
Suriye ordusu, isyancıların Şam’a ilerleyişini durdurmak için başkentin isyancıların kontrolündeki banliyölerine savaş uçakları ve roketlerle saldırdı.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü savaş uçakları Duraya’yı bombalarken Şam’ın doğusundaki Deyr el-Esafir’e yoğun roket ateşi açıldığını bildirdi. Örgüte göre saldırılarda en az 10 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.
Gözlem örgütü, suriye savaş uçaklarının Halep, İdlib ve Akdeniz kıyısındaki Lazkiye kentlerinde isyancı mevzilerini bombaladığını da bildirdi.

Öteyandan Humus’da hükümet kuvvetlerinin kontrolündeki bir mahallede bir cami yakınında bomba yüklü bir araç patladı. Suriye resmi haber ajansı patlamada 15 kişinin öldüğünü, 24 kişinin yaralandığını açıkladı. Suriye İnsan hakları Gözlem Örgütü de olayı doğruladı ancak ölü sayısını yedi olarak verdi.

Bu arada Perşembe gününden beri kapalı olan Şam hava alanı çevresinde çatışmalar devam ediyor.
Yakın Doğu ve Körfez Askeri Analiz Enstitüsü Başkanı Riad Kahwaji, havaalanının uzun süreli kapatılmasının Rusya ve İran’dan gelen silah ve cephanenin hükümete ulaşmasını engelleyerek Esad rejimine önemli bir darbe vuracağını belirtti.
Kahwaji, havaalanı yolundaki çatışmaların, isyancı güçlerin başkenti kuşatma altına almaya başladığının göstergesi olabileceğini söyledi.
Uzman, “İsyancılar, Şam’ın bütün banliyölerini kontrol altına aldıktan sonra, şimdi başkenti kuşatma altına almaya başlıyor. Doğudan, batıdan, güneyden ve şimdi de kuzeyden olmak üzere isyancılar başkente doğru ciddi bir ilerleme kaydediyor” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG