Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Halep'e Saldırılarını Arttırıyor


Halep’te Suriye birlikleri ve direnişçiler arasındaki çatışmalar devam ederken ordu kente yönelik saldırılarını arttırmaya başladı.

Direnişçilere bağlı yerel eşgüdüm komiteleri ve Suriye İnsan Hakları Gözlem adlı örgütün açıklamalarına göre çatışmalar, Halep’in birkaç bölgesinde birden devam ediyor.

Suriye ordusu bugün ülkenin en büyük kentine iki koldan saldırı başlattı. Operasyona uçaklar ve helikopterler de destek verirken, kara kuvvetleri isyancıların mevzilerini hedef aldı.

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, başbakanlık görevine Vail el Halki’yi getirdi. Eski Başbakan Riyad Hicab, bu hafta başında ülkeden kaçmış, Esad rejimini terk eden en üst düzey yetkili olmuştu.

Bu arada Suriye’nin müttefiki İran, Suriye krizini görüşmek üzere aralarında Rusya, Pakistan, Afganistan ve Irak’ın da bulunduğu 30’a yakın ülkenin katıldığı bir toplantı düzenledi

Tahran’daki toplantıda konuşan İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, katılımcı ülkelerin derhal bir ateşkes yapılması koşuluyla Suriye’ye insani yardım göndermeye ve bir diyalog süreci başlatmaya hazır olduğunu bildirdi. Salihi, Şam hükümetinin baskıyla devrileceğini sanmanın büyük hata olacağını söyledi.

Amerika ve Batılı müttefikleri, dikkatleri Suriye’deki çatışmalardan uzaklaştırmaya çalıştığı gerekçesiyle toplantıya katılmayı reddetti. Türkiye de toplantıya katılmıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG