Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Bombardımana Devam Ediyor


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un, Suriye ordusunun havadan ve karadan yürüttüğü bombardımanı durdurması çağrısından bir gün sonra hükümete bağlı güvenlik güçlerinin Suriyeli muhaliflerine yönelik saldırılarının devam ettiği bildirildi.

Muhaliflerin verdiği bilgilere göre bombardıman Şam’ın banliyösü Douma’da iki kişiyi öldürürken, Suriye ordusu başkent yakınlarındaki isyancı mevzilerini de bomba yağmuruna tuttu.

Yerel Koordinasyon Komiteleri saldırıların Dara ve İdlib’de de sürdüğünü belirtiyor.

Merkezi İngiltere'deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü Dara'da meydana gelen patlamalarda 20 kişinin öldüğünü önesürdü.

Bu arada Türk birliklerinin açtığı sınır ateşinde Suriyeli bir Kürt milisin öldüğü bildirildi.

Genel Sekreter Ban, New York’taki Genel Kurul toplantıları sırasında Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’le ikili bir görüşme gerçekleştirmiş ve Şam hükümetine kendi halkına şevkat göstermesi ve şiddeti durdurması konusunda çağrıda bulunmuştu.

BM Genel Kurulu’na hitab eden Suriyeli Bakan Muallim ise Amerika, Fransa, Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye’yi Suriyeli isyancılara silah ve para yardımı yaparak ülkedeki teröre destek vermekle suçlamıştı. Muallim, Suriye Devlet Başkanı Beşir Esad’a yönelik istifa çağrılarını da Suriye’nin iç işlerine müdahale olarak tanımlamıştı.

Öte yandan, BM Suriye Özel Temsilcisinin Şam bürosunun başında bulunan Mokhtar Lamani, BM’in Suriye’deki krizi sonlandırma çabalarının önündeki en büyük engellerden birinin isyancıların arasındaki derin bölünmeler olduğunu vurguluyor. BM yetkilisi Suriye halkı içindeki parçalanmanın da ülkedeki güven bunalımını körüklediğini ifade ediyor. Lamani’ye göre Suriye’nin çıkarlarıyla ilgilenmeyen birçok grup ülkedeki karışıklıktan faydalanıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG