Erişilebilirlik

Suriye Muhalefeti Karıştı


Koalisyon liderliğinden istifa eden Mouaz el-Katip
Koalisyon liderliğinden istifa eden Mouaz el-Katip
Suriye muhalefet hareketi, sürgündeki ana koalisyon grubu başkanının istifası ve isyancıların yeni atanan geçici başbakanı reddetmesiyle karışıklık içine düştü.

Suriye Ulusal Koalisyonu lideri Mouaz el-Katip Facebook ‘unda yayınladığı istifasında uluslararası topluluğun Suriye halkına kendisini hükümet kuvvetlerine karşı koruması için yeterince yardım etmemesinden şikayet etti.
Katip istifasıyla koalisyon üyeleri belirli “kırmızı çizgileri” geçerse istifa edeceğine ilişkin daha önce verdiği sözünü yerine getirdiğini de söyledi. Katip, bu çizgilerin ne olduğunu açıklamadı.

Katip geçen hafta koalisyonun İstanbul’da düzenlenen toplantıda Amerika eğitimli Hasan Gitto’yu geçici başbakan olarak atamasına karşı çıkmıştı. Gitto’nun atanması koalisyon başkanı olarak Katip’in otoritesini zayıflatmıştı.

Bu arada Özgür Suriye Ordusu Hitto’yu başbakan olarak tanımadığını açıkladı. Ordu sözcüsü Hitto’nun atanmasının usulsüz olduğunu çünkü adaylığı üzerinde görüş birliği olmadığını önesürdü.

Hitto toplantıda kullanılan 48 oydan 35’ini almış ancak bazı önde gelen üyeler kendisini Müslüman Kardeşler ve Katar gibi dış güçlerin piyonu olmakla suçlayarak oylamayı boykot etmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG