Erişilebilirlik

Suriye’de İsyancılar Hava Üssünü Ele Geçirmeye Çalışıyor


Suriyeli isyancılar, bir hava üssünü ele geçirmek için ordu birliklerine saldırdı.

İnsan hakları eylemcileri, isyancıların Halep’in dışındaki bir hava üssüne saldırdığını belirtti, ancak başarıya ulaşıp ulaşmadıkları konusunda ayrıntı vermedi.

Çatışmalar, Suriye’nin diğer bölgelerinde de devam etti. Suriye İnsan Hakları Gözlem adlı örgütü, Dera bölgesindeki bir kontrol noktasına yapılan saldırıda altı isyancı ve 14 askerin öldüğünü belirtti.

Ayrıca, İdlib, Deyrezzur ve Halep bölgelerinde ağır hava bombardımanları ve çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Eylemciler, dün aralarında sivil, isyancı, saf değiştiren asker ve rejim yanlısı askerler olmak üzere 260 Suriyeli’nin öldüğünü belirtti. Rakamlar bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı.

Son şiddet olayları, Türkiye’nin Moskova-Şam seferini yapan bir Suriye yolcu uçağını Ankara’ya indirip arama yapmasını izliyor. Türkiye, uçağın içinde bulunan askeri teçhizata el koyduğunu bildirmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, yolcu uçağının bir Rus silah şirketine ait yasadışı kargo taşıdığını belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin bu istihbaratı nereden aldığı ya da malzemelerin Rusya’dan kimler tarafından gönderildiği konusunda bir açıklama yapmadı.

Suriyeli yetkililer, sivil uçağın askeri teçhizat taşıdığı iddialarını yalanladı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın müttefiki olan Rusya da, uçaktaki yolcuların can güvenliğini tehlikeye atan Türkiye’den bir açıklama beklediğini söyledi.

Uçağın içindeki malzemeye el konduktan sonra seferini tamamlamasına izin verildi.
Bu olay, son haftalarda sınırda top ateşiyle birbirini vuran iki ülkenin arasının daha da açılmasına sebep oldu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG