Erişilebilirlik

Suriye İstihbarat Merkezine Saldırı


El-Kaide ile ilişkili bir grup Şam’da Suriye istihbarat örgütünün merkezine iki bombalı intihar saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Yayınlanan bir amatör videoda Şam’ın Harasta adlı banliyösünde şiddetli patlamalardan sonra Suriye Hava Kuvvetleri İstihbarat merkezi olduğu sanılan bina yanarken görülüyor.
Kendisini el-Nusret olarak tanıtan grup bomba yüklü iki araçla düzenlenen intihar saldırısının sorumluluğunu üstlendi.

Merkezi Londra’daki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü saldırının hükümet kuvvetlerine ciddi kayıp verdirdiğini ancak ölenler arasında tesisdeki tutuklular da olabileceğini bildirdi. Tesisde çok sayıda hükümet karşıtı tutuklu olduğu sanılıyor. Şam hükümeti saldırı hakkında bir açıklama yapmadı.

Bu arada BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon , Suriye’de çatışan iki tarafa da silah sağlayan ülkeleri bundan kaçınmaları için uyardı. Ban, Suriye hükümetine ve muhaliflere gönderilen silahlardan kaygı duyduğunu , soruna siyasi çözüm bulunmasını isteğini bir kez daha yineleyerek çatışmaların ancak bu yolla çözüme kavuşturabileceğini vurguladı.

Öteyandan uluslararası barış temsilcisi Lakhdar Brahimi’nin ateşkesi sağlama amacıyla önümüzdeki günlerde Şam’a gideceği bildirildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG