Erişilebilirlik

Suriye Hava Kuvvetleri Bab’daki Türk Birliğini Vurdu


Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı’nın 93.üncü gününde Türk askerlerine yönelik düzenlenen saldırıda 3 asker şehit oldu, 7 asker yaralandığını bildirdi.

TSK Türk Ordusu’na yönelik saldırıyı Suriye Ordusu’nun gerçekleştirdiğini açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı'nın tsk.tr internet sitesinde yayınlanan açıklamada; "Fırat Kalkanı Harekatı'nda yürütülen operasyonlar kapsamında, 24 Kasım 2016 saat 03:30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personel tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle bölgeden tahliye edilmiştir” dendi.

Suriye Hava Kuvvetleri’nin saldırısında yaralanan askerler Gaziantep’te tedavi altına alındı.

Saldırı Ankara’da değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’dan telefonla bilgi aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon programını iptal etti.

Hükümet adına henüz bir değerlendirme yapılmadı.

Kılıçdaroğlu’ndan hükümete ‘sağduyu’ çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de yaşanan gelişmelerden sonra hükümeti sağduyulu davranmaya davet etti.

Kılıçdaroğlu, “Fırat Kalkanı'nda 3 askerimiz şehit oldu, 10 yaralımız var. Genelkurmay’ın yaptığı açıklama, Suriye hükümetine ait uçaklarla askerlerimizin vurulduğu şeklinde haber. Bu çok tehlikeli bir kapıya bizi getirebilir. Çok tehlikeli bir sürecin içine Türkiye’yi sürükleyebilir. Buradan hükümet yetkililerine sağ duyuyla davranmalarını tavsiye etmenin ötesinde bir şey söyleyemeyeceğim. Bölgemizde Türkiye temel bir denge unsuruydu. Sağduyu yapmanın çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

Türk Ordusu’nun Suriye Ordusu’na havan saldırısı yaptığı iddiası

Bu arada Suriye rejimine yakın yapan El Masdar Haber ise Türk Ordusu’nun Lazkiye’nin kuzeyinde bulunan Suriye Ordusu’na havan saldırısı gerçekleştirdiğini iddia etti. El Masdar muhabiri Leith Fadel’in Lazkiye’deki askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Suriye Ordusu’nun Navar kasabasında bulunan (daha önce Nusra Cephesi olarak bilinen) Şam’ın Fethi Cephesi güçlerine karşı sürpriz saldırısını engellemek için Tük Ordusu birçok havan topu atışı yaptı.

El Masdar, yoğun havan atışı neticesinde Suriye Ordusu’nun geri çekildiğini öne sürdü.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG