Erişilebilirlik

Suriye Fırat Kalkanı Operasyonu’nu Kınadı


Şam, Türk Ordusu’nun Suriye’nin kuzeyinde başlattığı “Fırat Kalkanı” adlı operasyonunu kınadı. Şam, bunun Suriye’nin bağımsızlığının ihlali olduğunu kaydetti.

Suriye Fırat Kalkanı Operasyonu’nu Kınadı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Devlet haber ajansı SANA tarafından yayınlanan açıklamada “Suriye topraklarında terör ile mücadele Suriye hükümeti ve ordusu ile koordineli olarak yapılmalıydı” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada “ ‘saldırı’ bir an önce sonlandırılmalı” ifadesi kullanıldı.

Suriyeli Kürtlerden açıklamalar

YPG sözcüsü Redur Xelil, Fırat Kalkanı operasyonunu Suriye’nin içişlerine müdahale olarak niteledi ve Ankara’yı Şam ve İran ile birlikte anlaşma yapmakla suçladı.

Xelil, Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu’nun Fırat’ın doğusuna çekilsinler açıklamasına karşılık olarak da bunu Suriye Demokratik Güçleri’nin değerlendireceğini söyledi.

Aldar Xelil adlı bölgede etkin olduğu belirtilen bir Kürt politikacı da Reuters’a yaptığı açıklamada karşılığın nasıl olacağının tartışılması gerektiğini kaydetti, gelişmeyi otonom yönetime savaş ilanı olarak niteledi ve “prensip olarak bu işgali kabul etmeyeceğiz” dedi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG