Erişilebilirlik

Suriye'nin Eski Başbakanı: 'Esad Rejimi Çökmenin Eşiğinde'


Suriye’nin bir süre önce kaçan eski başbakanı, Esad rejiminin ülkenin ancak yüzde 30’unu kontrol edebildiğini, hükümetin ekonomik ve ahlaki çöküntü yaşandığını savundu.

Riyad Hicab, bu ay başında ülkesinden kaçtıktan sonra Ürdün’de ilk kez bir basın toplantısıyla kamuoyu önüne çıktı.

Bu arada Amerika Savunma Bakanı Leon Panetta, Amerika’nın Suriye üzerinde bir uçuşa yasak bölge uygulamaya hazır olduğunu açıkladı, ancak böyle bir görevi onaylayacak “büyük bir karar” alınması gerektiğini söyledi.

Associated Press haber ajansına konuşan Panetta, Amerika’nın Suriye’yle ilgili birden fazla senaryoya hazır olduğunu kaydetti, ayrıca uçuşa yasak bölgenin kontrolünün zor olacağını, en büyük öncelikleri olmadığını belirtti.

Öte yandan 57 üyeli İslam İşbirliği Örgütü Mekke’de Suriye konusunu görüşüyor. Zirveye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılıyor. Suriye’nin örgüt üyeliğinin askıya alınması gündemde ancak İran bu öneriyi desteklemeyeceğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler’in insani işlerden sorumlu yetkilisi Valerie Amos, çatışmaların ortasında kalan sivillere yardım konusunu görüşmek üzere Şam’a gitti. Amos’un yetkililer ve Suriye Kızılay’ı ile görüşmeler yapacağı bildirildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG