Erişilebilirlik

Suriye Dışişleri Bakanı: ‘Kürt Gruplar ile Muhtemel Bir Anlaşma Zemini Var’


Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ülkenin kuzeyinde geniş bir alanda denetim sağlayan Kürt gruplarla muhtemel bir anlaşma zemini olduğunu kaydetti.

Muallim, Kürtlerin Suriye’nin parçası kalmak istediklerini söyledi. Suriye Dışişleri Bakanı, “Eminim terör ile mücadeleyi tamamladıktan sonra onlarla bir anlaşmaya varabiliriz” dedi.

YPG geçen ay, Kürtler’in haklarının garanti edilmesi durumunda Suriye yönetimi ile anlaşmaya hazır olduğunu kaydetmişti.

Suriyeli Kürt partiler yerel otonomi istediklerini belirtiyor.

Esat federasyonu reddediyor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat ise Kürt gruplarla federasyonu reddediyor. Esat, daha büyüyen bir umudumuz var, bu umut güvenin üzerine kurulu. Her durumda zaferden başka seçeneğimiz yok” dedi.

Esat, “Eğer bu savaşı kazanamazsak, bu Suriye’nin haritadan silinmesi anlamına gelir. Bu savaş ile yüzleşmekten başka çaremiz yok ve bu yüzden eminiz, azimliyiz ve kararlıyız” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat zaferden başka seçenekleri olmadığını söyledi. Hırvat gazetesi Vecernji’ye demeç veren Esat, son barış görüşmelerine katılan muhalif gruplarla sonuca varamayacaklarını söyledi.

Esat gazeteye Suriye’deki kimyasal saldırı öncesinde demeç vermiş görünüyor.

Beşar Esat’ın açıklamaları ülkedeki direnişi yenme amacından geri adım atmadığını gösteriyor.

Muhaliflerin cihatçı olduğunu kaydeden Esat, bu nedenle muhaliflerin bu kısmı ile bir sonuca varamayız. Kanıtı ise Astana’daki müzakerelerde Şam, Hama ve Suriye’nin diğer bölgelerine gerçekleştirdikleri saldırılar, terörizmi devam ettirmek ve masumları öldürmek” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG