Erişilebilirlik

Suriye'de Çatışmalar Ateşkesi Tehdit Ediyor


Suriye'deki Çatışmalar Ateşkesi Tehdit Ediyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

Suriye hükümet güçleri ve müttefikleri, son birkaç gündür Halep’te muhaliflerle yeniden çatışmaya başladı. Alınan haberlere göre Şubat sonunda kısmi ateşkesin başlamasından bu yana en şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmaların Suriye’de şiddet eylemlerinin azalmasını sağlayan anlaşmayı rayından çıkarmasından korkuluyor.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, 13 Nisan’da barış görüşmeleri yeniden başlamadan önce Suriye, İran, Türkiye ve Suudi Arabistan’dan yetkililerle bir araya geleceğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler’in Suriye ‘ye yardımla ilgili özel danışmanı Jan Egeland, uluslararası yardımların, gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısı çeken kuşatma altındaki sivillere ulaştırılamadığını söyledi.287 bin kişinin yardım alamadığını belirtti.

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’nin doğusunda IŞİD kuşatması altında olan Deyrizor’a ulaştığı iddia edilen yardımı gösteren görüntüler yayınladı. Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Suriye’deki militanlarla savaşan askerlerinin başarısını övdü.

Rusya ve İran, Suriye hükümetine, IŞİD’ın ele geçirdiği toprakları geri alması için yardım ediyor. IŞİD ise savaş yorgunu Suriye’de şiddeti sürdürüyor. Suriye devlet televizyonu, IŞİD militanlarının en son Şam’ın kuzeydoğusundaki bir çimento fabrikasında çalışan 300 işçiyi kaçırdığını açıkladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG