Erişilebilirlik

Suriye’de Parlamento Seçimleri


Suriye’de rejim güçlerinin kontrolündeki bölgelerde seçmenler 250 üyeli parlamentonun üyelerini belirlemek için sandık başında. Şam’ın onayladığı 3 bin 500 aday meclise girmek için yarışıyor.

Seçimde aday olmak için 10 bin 500 aday başvurdu. Ancak Şam 3 bin 500 adaya onay verdi. Suriye’de parlamento seçimleri her 4 yılda bir yapılıyor. Şam, oylamanın anayasaya uygun olduğunu ve Cenevre’deki barış görüşmelerinden farklı olduğunu söyledi.

Muhalifler, parlamento seçimlerinin müzakereler için olumsuz hava yarattığı görüşünde.

Batılı liderler ve muhalifler seçimi düzmece olarak nitelendiriyor ve bunun Cenevre barış görüşmelerine zarar verdiğini söylüyor.

Suriye’nin başkenti Şam'da ise oy verenler seçimi destekliyor. 54 yaşındaki kamu çalışanı Vahit Şahin sandık başına gitmekten gurur duyduğunu ve her vatandaşın oy vermesi gerektiğini söylüyor.

Şahin’e göre, oy vermek anayasa gereği ve milyonlarca Suriyeli katılamasa da seçim ertelenmemeli.

21 yaşında gazetecilik öğrencisi Marah Hammud’a göre de böyle bir zamanda Suriyeliler’in temsilcilerini seçebilmesi önemli.

Bu seçimlerde askerler de ilk defa oy kullandı.

Suriye’de 14 eyaletin 12’sinde oy verme merkezleri kuruldu. Seçim merkezi kurulamayan Rakka IŞİD’in, Idlib de El Nusra’nın kontrolu altında bulunuyor.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG