Erişilebilirlik

Suriye'de İki İntihar Saldırısı


Suriye’de bir askeri tesis yakınlarında iki bombalı intihar saldırısı düzenlendi.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlem adlı muhalefet örgütü, güneydeki Dera yakınlarındaki kampta birkaç dakika arayla düzenlenen iki saldırıda toplam 20 askerin öldüğünü bildirdi.

Suriye devlet medyası, sözde teröristleri sorumlu tuttuğu saldırıda yalnızca maddi hasar meydana geldiğini duyurdu.

Muhalefetin Katar'daki toplantısı devam ediyor

Öte yandan Suriye muhalefetinin temsilcileri Katar’daki görüşmelerini sürdürüyor. Toplantılar muhalefeti, tüm tarafları temsil edecek ve Esad rejimine karşı daha eşgüdümlü hareket edecek şekilde yeniden toparlamayı amaçlıyor.

Suriye Ulusal Konseyi muhalefet içinde liderlik görevi üstlense de konsey tüm Suriyelileri temsil etmiyor. Muhalefete destek veren Batı ve Arap ülkeleri de daha geniş tabanlı örgütlenme çağrısında bulunuyor.

Suriye Ulusal Konseyi’nin yeni seçilen lideri Corc Sabra tüm muhalefeti bir araya getirme sözü verdi. Sabra, uluslararası topluma da kendilerine koşulsuz destek vermeleri çağrısında bulundu.

Devlet Başkanı Beşar Esad, hala halk ve ordunun desteğine sahip olduğu yönünde direniyor. Bununla birlikte son olarak Türkiye’ye 26 subayın sığındığı bildirildi. Anadolu Ajansı’nın haberine göre Türkiye’ye sığınan bu ekipte iki general ve 11 albay bulunuyor.

Birleşmiş Milletler, Perşembe gününden bu yana Suriye’den 11 bin kişinin kaçtığını bildirdi. Bu rakam şiddet olaylarının devam ettiği 20 ayın en yüksek sığınmacı sayısı.
Türkiye’de 120 bin Suriyeli sığınmacının olduğu tahmin ediliyor.

İç savaşa dönen çatışmalardaysa şu ana kadar 36 bin kişinin hayatını kaybettiği sanılıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG