Erişilebilirlik

Suriye’de Hastanelere Saldırı


Suriye’nin kuzeyindeki İdlib ve Azez’de iki hastane vuruldu, can kaybı ve yaralanmalara neden olan saldırıların arkasındakiler ise henüz netleşmiş değil. Bazı gruplar İdlib saldırısından Rusları sorumlu tutuyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü Suriye’nin kuzeybatısında bir hastanenin vurulduğunu ve en az 7 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Uluslararası yardım kuruluşu İdlib bölgesindeki Maaret El Numan’daki hastaneye 4 roketin isabet ettiğini 8 çalışanın da kayıp olduğunu belirtti.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün misyon başkanı Massimiliano Rebaudengo saldırının kasıtlı göründüğünü ve bunu en güçlü şekilde kınadıklarını belirtti. Rebaudengo, hastanenin yıkılmasının savaş bölgesinde yaşayan yaklaşık 400 bin kişiyi sağlık hizmetinden yoksun bıraktığını vurguladı.

Örgüt, sözkonusu hastanenin 30 yataklı olduğunu, 54 çalışanı bulunduğunu, iki ameliyat bölümü ile acil servisi ve bir poliklinik bölümü olduğunu kaydetti.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü saldırıyı kimin düzenlediğiyle ilgili açıklamada bulunmadı.

Ancak İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre hava saldırıları Rus uçakları tarafından gerçekleştirildi. Grup saldırıda 9 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını belirtiyor.

Pazartesi ayrıca ülkenin kuzeyinde Azez kasabasında bir füze bir çocuk hastanesine isabet etti, olayda en az 10 kişi yaşamını yitirdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG