Erişilebilirlik

Suriye’de Barış Görüşmelerini Yeniden Başlatma Çabaları Başarısız


Amerika ve Rusya’nın önderliğindeki Uluslararası Suriye Destek Grubu’nu oluşturan 17 ülke, barış görüşmelerini kaldığı yerden sürdürmek için başlattıkları son girişimde de başarısız oldu. Görüşmeler beş yılı aşkın bir süredir devam eden Suriye krizine siyasi çözüm bulmayı amaçlıyor.

Taraflarca yapılan açıklamada Suriye’de genel ateşkes sağlanması ve insani yardımların ulaştırılmasına izin verilmesi çağrısı yapıldı.

Viyana’da konuşan Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, son iki aydır devam eden ateşkese rağmen artan şiddet olayları konusunda rahatsızlığını dile getirdi.

Destek Grubu’nun üyeleri, tarafların ateşkesi sürekli bozmaları durumunda ateşkes hatlarını korumanın da tehlikeye gireceği uyarısında bulundu. Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye’de kuşatma altındaki tüm bölgelere erişebilmek için 1 Haziran’ı son tarih olarak belirleme konusunu ele aldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Moskova’nnı çatışmanın hiçbir tarafı adına savaşmadığında ısrar etti. Lavrov, Rusya’nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’ı desteklemediğini, yalnızca teröristlere karşı savaştığını öne sürdü.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG