Erişilebilirlik

Suriye Başkan Yardımcısından İlginç Açıklama


Suriye devlet başkanı yardımcısı Faruk el-Şara
Suriye devlet başkanı yardımcısı Faruk el-Şara
Devlet başkanı Yardımcısı Faruk el-Şara’nın ne hükümet ne de isyancıların askeri yönden galip gelemeyeceklerini söylediği bildiriliyor.

Sünni olan Şara bu açıklamayı hükümet yanlısı El-Akbar gazetesine verdiği demeçte yaptı.
Gazetenin haberi doğrulanırsa bu Şam hükümetinin "yabancı destekli teröristler yenilgiye uğratılıncaya kadar savaş” şeklindeki resmi görüşünden ayrıldığını gösterecek.
Şam hükümetinin bir kişi ya da rejimin ayakta kalması için savaşmadığını belirten Şara, siyasi çözüm sürecine bölge ülkeleri ve BM Güvenlik Konseyinin katılması gerektiğini vurguladı. Şara, iki tarafın da şiddeti durdurması ve geniş yetkilere sahip bir ulusal birlik hükümetinin kurulmasıyla çözüm sağlanacağını bildirdi.
Türkiye Beşar Esad’ın çekilmesi ve Faruk el Şara’nın liderliğinde bir geçici hükümet kurulması fikrini destekliyor.

Öteyandan BM Genel sekreteri Ban Ki-Moon Suriye savaş uçaklarının bir Filistin mülteci kampını bombalamasının “ciddi kaygı” uyandırdığını açıkladı.
Suriyeli muhalif eylemciler savaş uçaklarının Şam’ın dışındaki Yarmuk Filistin mülteci kampını bombaladığını, en az sekiz kişiyi öldürdüğünü bildirmişti.
Eylemcilere göre 11 Mart 2001’da ayaklanma başladığından beri ilk kez kez bir Filistin mültecini bombalıyor. Ölenlerden bazılarının camide bulundukları sırada bir füzenin isabet etmesi sonucu hayatlarını kaybettiği haber verildi.
Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütüne göre hava saldınrısından sonra Esad yanlısı ve karşıtı Filistinli gruplar arasında çatışma çıktı
.
Öteyandan İslamcı bir grup Halep yakınlarında günlerdir süren çatışmalardan sonra bir askeri akademiyi ele geçirdiğini bildirdi.
Tevhid tugayı adlı grup internet sitesine militanları akademi çevresinde çatışan gösteren bir video yayınladı.

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz sağlam” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG