Erişilebilirlik

Suriye Barış Konferansı Haziran'da


İsveç'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Stokholm havaalanında uçağından inerken
İsveç'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Stokholm havaalanında uçağından inerken
Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry Suriye’de iki yıldır süren iç savaşa son vermek amacıyla Haziran başında düzenlenecek barış konferansına Şam hükümeti ve muhalefetin katılmasını beklediğini açıkladı.

Kerry, İsveç’i ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Suriye hükümetinin görüşmelere katılabilecek isimleri müttefiki Rusya’ya verdiğini belirtti.

ABD ve Rusya, Beşar Esat’ın Suriye’nin geleceğindeki rolüyle ilgili aralarında ciddi görüş ayrılıkları bulunmasına rağmen barış görüşmeleri başlatılması konusunda geçen hafta anlaştı.

Washington, uzun süreden beri Suriye’deki kanlı iç savaşın son bulması için Beşar Esat’ın görevi bırakması gerektiği görüşünde ısrar ediyor.

Kerry, konferansın toplanmasıyla ilgili diplomatik çalışmaların devam ettiğini, ancak yerinin henüz saptanmadığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Esat’ı konferansı boykot etmekten kaçınmaya çağırarak bunun yanlış bir adım olacağı ve muhalefete yapılan yardımı arttıracağı uyarısında da bulundu.

Öteyandan Ürdünlü yetkililer Esat karşıtı Batı ve Arap ülkelerini biraraya getiren "Suriye’nin Dostları” grubunun gelecek hafta Amman’da toplanacağını açıkladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG