Erişilebilirlik

Suriye Barış Görüşmeleri Çıkmazda


Suriye Barış Görüşmeleri Çıkmazda
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

Cenevre’de muhaliflerle Şam rejimi arasındaki dolaylı barış görüşmeleri durdu. Muhalifler, Şubat ayının sonundan bu yana yürürlükte olan ateşkes ihlallerinden Şam rejimini sorumlu tuttu ve görüşmelerden çekilme kararı aldı.

Şam rejimi muhaliflere tepkili

Cenevre’deki barış görüşmelerine Şam’ı temsilen katılan Beşar Caferi, muhaliflerin masadan ayrılmasının müzakerelerde başarıya ulaşmanın önünde büyük engel oluşturduğunu söyledi.

Şam’ın siyasi süreçle ilgili görüşlerini yineleyen Caferi, çözümün birlik hükümeti, yeni anayasa ve meclis seçimlerini kapsaması gerektiğini belirtti. Caferi, başka türlü düşünen bir grubun hayal dünyasında yaşadığını söyledi ve “Hem bizim ve hem de kendi vakitlerini boşuna harcıyorlar” ifadesini kullandı.

Muhalifler Devlet Başkanı Beşar Esat’ın Suriye’nin geleceğinde herhangi bir rol almasını istemiyor.

Şimdi bütün gözler Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’da. Mistura, Cuma günü görüşmeleri yeniden gözden geçireceğini açıkladı.

Bu arada savaş alanında da insani yardım konusunda önemli gelişmeler var. Lübnan’ın El Manar televizyonu kuşatma altındaki bölgelerden 500 kişinin tahliye edilmesi konusunda uzlaşmaya varıldığını açıkladı. Tahliye Şubat ayının sonunda varılan ateşkesten bu yana bir ilk olacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG