Erişilebilirlik

Sur’da Çatışma ve Göçük: 8 Ölü


Sur’da dün gece son zamanların en şiddetli çatışmaları yaşandı. Patlama ve silah sesleri kentin birçok bölgesinden duyulurken, keşif helikopterleri sabaha kadar bölge üzerinde uçuş yaptı. Çatışmaların ilk saatlerinde 2 asker ve 1 polis yaşamını yitirdi. Devam eden çatışmalarda ise 1 polis daha öldü.

Bu arada Özel Kuvvetler Timi’nin bulunduğu Hasırlı Mahallesi’ndeki bir binada, PKK’lıların daha önce yerleştirdiği patlayıcılar patlatıldı. Patlama sonucu bina çöktü. Göçükte 7 asker enkaz altında kaldı. 4 asker enkazdan yaralı kurtarılırken 3 asker enkaz altında kaldı. Enkaz altında kalan 3 asker yaşamını yitirdi. Bölgeye sevk edilen kurtarma ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu askerlerin cesedine ulaşıldı.

Öte yandan Sur’daki çatışmalarda yaralanan ve mahsur kalan 5 kişi bugün bölgeden çıkarıldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaralıların hastaneye kaldırıldığını ancak 1 kişinin öldüğünü açıkladı.

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’nde ise askerler şüphelendikleri bir aracı durdurmak istedi. Ancak araçtan ateş açılması sonucu çatışma çıktı. Araçta bulunan 2 kişi arabayı bırakarak kaçtı. Araçta yapılan aramada 500kg. patlayıcı madde, 1 kaleşnikof tüfek, mühimmat ve elektronik devreler ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da Bomba Yüklü Araç Ele Geçirildi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG