Erişilebilirlik

Süper Salı Sonrası Söylemler Sertleşiyor


Süper Salı Sonrası Söylemler Sertleşiyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00

Cumhuriyetçi Partili Donald Trump ve Demokrat Partili Hillary Clinton, 12 eyalette yapılan Süper Salı ön seçimlerinden galibiyetle çıktı. Hem Trump hem de Clinton partilerinin adaylıklarını alma yolunda önemli avantaj elde etti.

Cumhuriyetçi Parti aday adayı Donald Trump, 2016 başkanlık yarışının en önemli etaplarından biri olan Süper Salı önseçimlerinde güney eyaletlerinden kuzeydoğu eyaletlerine birçok bölgede zafer kazandı. Trump böylece partisinin adaylığını almaya bir adım daha yaklaştı.

Senatör Ted Cruz ise, memleketi Texas’ta ve Texas’ın komşusu Oklahoma’da galip gelirken Trump’la tek başına mücadele etmek için rakiplerinden yarışı bırakmalarını istedi.

Öte yandan Florida Senatörü Marco Rubio ise Minnesota eyaletinde ipi birinci göğüslemesine rağmen rakiplerinin gerisinde kaldı.

Cumhuriyetçi Parti’nin Kongre’deki liderleri, Ku Klux Klan örgütünün eski liderinin sözleri üzerine Trump’ın ırkçı ve bağnaz söylemleri daha net bir şekilde reddetmesini istedi. Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, adayların bağnazlık üzerine kurulu her örgütü reddetmeleri gerektiğini belirtti.

Demokrat Parti cephesindeyse Hillary Clinton güney eyaletlerinde elde ettiği kazanımlarla Süper Salı’ya damgasını vurdu. Clinton, şimdiden Cumhuriyetçi Parti’ye yüklenmeye başladı.

Senatörü olduğu Vermont dışında Oklahoma, Colorado ve Minnesota eyaletlerinden zaferle çıkan Bernie Sanders ise mücadeleye devam sözü verdi.

Her iki parti de önümüzdeki iki hafta içinde büyük eyaletlerde yapılacak ön seçimlerde sınav vermeye devam edecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG