Erişilebilirlik

Sullivan: 'IŞİD Küresel Bir Tehdit'


Sullivan: 'IŞİD Küresel Bir Tehdit'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:12:06 0:00

Georgetown Üniversitesi’nden Profesör Paul Sullivan’a göre bölgesel bir tehdit olmaktan çıkan IŞİD, Amerika, Avrupa ve Türkiye için çok tehlikeli bir tehdit haline geldi ve bu örgütle mücadele için uluslararası işbirliği gerekiyor

Amerika’nın IŞİD’e verdiği karşılık yeterli mi? Başkan Obama Irak’a kara birliği gönderilmeyeceğini tekrarlıyor. Sadece hava saldırılarıyla IŞİD durdurulabilir mi? Terör örgütünün kolayca Suriye ve Irak’ta savaşacak militan bulmasının sırrı ne? Artık bölgesel bir tehdit olmaktan çıkan IŞİD, Amerika, Avrupa, Türkiye ve dünya için çok tehlikeli küresel bir tehdit haline geldi. Bu terör örgütüyle başa çıkabilmek için uluslararası bir çaba gerektiği kesin. Dünya ülkeleri ne yapılmalı?

Hülya Polat, bu soruları Ulusal Savunma Üniversitesi ve Georgetown Üniversitesi uzmanı Profesör Paul Sullivan’a yöneltti. Profesör Sullivan, dünyanın çok ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunuyor ve gençlerin teröre yönelmelerini önlemek için daha çok çaba gösterilmesini istiyor. Umutla hayallerin bittiği yerde terör ve vahşetin başladığına dikkati çeken Profesör Sullivan, IŞİD için savaşan yabancı militanların hayattan hiçbir beklentisi olmayan ‘kayıp’ kişiler olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG