Erişilebilirlik

14 Şubat Sevgililer Günü Kutlu Olsun


14 Şubat, Amerika’da Sevgililer Günü olarak kutlanıyor. Sevgililer Günü, romantizmin, aşkın gündeme geldiği, herkesin sevdiklerini yücelttiği bir gün. Sevgililer Günü kutlamalarının vazgeçilmezleri de çikolata, çiçekler ve başbaşa yenen bir akşam yemeği.

New Yorklular Sevgililer Günü’nü nasıl kutluyor? New Yorklularla konuştuk ve görüşlerini aldık, planlarını öğrendik.

Bugün New York’ta bulutlu ve soğuk bir gün. Ancak Nikah Dairesi’nde sıra bekleyen çiftler ortamı ısıtıyor. Larry, nişanlısı Karen’ın kendisini sevdiğini göstermek için neler yaptığını mikrofonlarımıza şöyle anlattı: ”Her haftasonu sabahları bana kahvaltı hazırlıyor. Bu beni çok mutlu ediyor.”

Karen ise duygularını şöyle dile getiriyor: ”Larry beni çok güldürüyor.”

Ken ve Rifka için de yemek, hayatlarının önemli bir parçası. Tabii kutlamaların da. Ken, yemeğin tadının aslında hiç önemi olmadığını söylüyor: ”Onu sevdiğim için yaptığı her yemeğin tadı bana çok lezzetli geliyor. Aslında bunun yemeklerle hiçbir ilgisi yok. Yaptığı herşeyi seviyorum çünkü benim için yaptığını biliyorum.”

Rıfka da durumdan memnun ve o da şunları söylüyor: ”Ken’in en sevdiğim yanı hiçbir zaman pes etmemesi. Beni mutlu etmek için elinden gelen herşeyi yapar. Herşeyi!”

Jennifer, Juan’ın aşkını elleriyle kanıtladığını anlatıyor: ”Lokantada çalışıyorum. Bütün gün ayakta durmaktan bacaklarım ağrıyor. Juan hemen hemen her gün bana masaj yapıyor. Beni ne kadar çok sevdiğini her zaman hissediyorum.”

Shane ve Michael içinse aşk, birbirini koruyup kollamak demek.

Shane, ”Grip olmuştum. İki hafta boyunca hastaydım. Michael bana çok iyi baktı. İhtiyacım olan herşeyi sağladı. Hep yanımdaydı. İyi hissetmeme yardımcı oldu” diye anlatıyor.

Michael da, ”Ne zaman yemeklerime tuz katsam ya da gazlı içecekler içsem hemen öfkeleniyor. Biliyorum ki benim sağlığımı düşünüyor. Öfkelenmesi beni rahatsız etse de amacının beni düşünmek olduğunu biliyorum” diyor.

Ricardo ve Maria ise birbirlerine aşklarını göstermek için yarışıyor.

Ricardo, ”Bana üzerinde ‘seni seviyorum’ ya da ‘öp beni’ yazan küçük notlar veriyor. Üç yıl sonra aşkı taze tutmak zorlaşıyor ama o gün bu gündür not kağıtlarını saklıyorum” diyor.

Maria da ”Birçok olumsuzluğun biraraya geldiği günlerde elinde küçük bir oyuncak köpekle ve bir kartla geldi. Kartta ‘Pazartesi günleri zaten can sıkıcıdır. Yarın daha iyi olacak” yazıyordu” diye bir olayı anımsıyor.

Brittany ve Hector, yarının ne getireceğini bilmedikleri için her günün tadını çıkarmaya çalışıyor. Brittany, nikahları kıyılmadan hemen önce şöyle konuştu: ”Hector bana her zaman çok güzel olduğumu söylüyor. Kendimi çok özel hissediyorum. Ne yazık ki kendisi asker. Ocak ayında göreve gidiyor. Ama onu destekliyorum. Göreve gitmeden önce sonsuza dek birlikte olmak için evlenmemizi istedi.”

Hector da mutlu: ”Oturup beni beklemeye razı olması benim için çok şey ifade ediyor çünkü eve geri dönüp dönmeyeceğim belli değil” diye konuşuyor.

Yalnızca New Yorklular değil, bütün Amerikalılar, Sevgililer Günü’nü kalp şeklindeki balonlar, çikolatalar ve özel lokanta rezervasyonlarıyla kutluyor. Sadece aşıklar değil, aileler, arkadaşlar da birbirlerine kutlama kartı gönderiyor, birlikte yemek yiyerek bu özel günün tadını çıkarıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG