Erişilebilirlik

İsrail 'Demir Kubbe'yi Faaliyete Geçirdi


İsrail 'Demir Kubbe'yi Faaliyete Geçirdi
İsrail 'Demir Kubbe'yi Faaliyete Geçirdi

İsrail, Gazze’den düzenlenen roket saldırılarına karşı geliştirilen “Demir Kubbe” adlı yeni hava savunma sistemini faaliyete geçirdi.

Bununla birlikte İsrail hükümeti, ilk denemeler sırasında savunma sisteminin halkı tüm roket saldırılarından koruyamacağı uyarısında bulundu.

İsrail ordusu, savunma sisteminin roket saldırılarına en fazla maruz kalan kentlerden Birşeba’nın biraz dışında kurulduğunu açıkladı.

Yeni hava savunma sistemi, dün Gazze’yi hedef alan ve iki militanın öldürüldüğü hava saldırısının hemen ardından faaliyete geçirildi.

İsrailli General Doron Gaviş, Demir Kubbe’nin birçok denemeden başarıyla geçtiğini ve bir ay içinde tam kapasiteyle çalışmasını amaçladıklarını söyledi.

Başbakan Benyamin Netahyahu, savunma sisteminin İsrail’i tam olarak koruyamayacağını, o nedenle bu saldırılara asıl yanıtın, halkı ve hükümetiyle birlikte İsrail’in sergileyeceği kesin duruşla verileceğini belirtti. Netanyahu, İsrail’in saldırı, caydırma ve savunma stratejilerini birlikte kullanacağını da kaydetti.

Milyonlarca dolara mal olan sistem, 70 kilometreye kadar atılan roketleri havada yok etme yeteneğine sahip.

XS
SM
MD
LG