Erişilebilirlik

İsrail Polisi, Sınırdan Sızan Suriyelileri Arıyor


Golan Tepelerinde sınırdan sızan Suriyelileri arayan İsrail askerleri
Golan Tepelerinde sınırdan sızan Suriyelileri arayan İsrail askerleri

İsrail, işgal altındaki Golan Tepelerinde sınırdan sızan Suriyelileri bulmak için operasyonlar düzenledi.

Polis sözcüsü Mickey Rosenfeld Mecdal Şams kentinde polisin arama yaptığını ve İsrail’e girmeye çalışan silahsız bir Suriyeliyi tutukladığını açıkladı.

İsrail’in kuruluş yıldönümü sırasında üç ayrı sınırda Filistinliler tarafından başlatılan protesto eylemlerinde 15 kişi ölmüştü.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, ölen Filstinliler için üç gün yas ilan etti.

Çatışmalar, İsrail’in kuruluşunun 63’üncü yıldönümünde meydana geldi.1948’deki ilk Arap-İsrail savaşını İsrail’in kazanmasının ardından 700 bini aşkın Filistinli evlerini terk etmiş ve komşu Arap ülkelerine sığınmak durumunda kalmıştı. Filistinliler bu nedenden dolayı İsrail’in kuruluşunu “Nakba” yani “büyük felaket” diye adlandırıyor.

Görgü tanıkları ve Lübnanlı yetkililere göre, İsrail askerleri sınırı geçmelerini önlemek amacıyla Filistinli protestoculara ateş açtı. Açılan ateş sonucu Lübnan sınırında 10 kişi ölür ve 50 kişi yaralanırken Suriye sınırında da dört kişi öldü , en az 45 kişi yaralandı.

Aynı şekilde güneyde Gazze sınırında da benzer olaylar çıktı ve Filistinli yetkililer İsrail askerlerinin açtığı ateşte bir kişinin öldüğünü, en az 60 kişinin yaralandığını bildirdi.

XS
SM
MD
LG