Erişilebilirlik

İspanya'da Seçim Piyasaları Etkilemedi


İspanya'da Seçim Piyasaları Etkilemedi
İspanya'da Seçim Piyasaları Etkilemedi

İspanya’da muhafazakarların ezici seçim zaferi ekonomik krizi yatıştırmaya yetmedi.

İspanya’nın dışardan borç almak için ödediği faiz Yunanistan, İrlanda ve Portekiz’in düzeyine, yüzde 7’e yaklaşırken Madrid borsasında hisse senetleri yüzde 3 değer kaybetti.

Bazı uzmanlar yeni başbakan Mariano Rajoy’un borç yükünü hafifletmek ve uluslararası kurtarma paketinden kaçınmak için hızla kemer sıkma paketini açıklaması gerektiğini söylüyor. Rajoy ise zafer konuşmasında “Mucize beklemeyin. Hiçbir zaman mucize vaad etmedik” şeklinde konuştu.

56 yaşındaki Rajoy göreve 20 Aralık’tan önce başlamayacak.

İspanya’da yapılan seçimlerde ağır ekonomik kriz Sosyalist Partinin sekiz yıllık iktidarını sona erdirirken muhafazakarları hükümete getirdi.

350 milletvekili bulunan İspanya parlamentosunda Mariano Rajoy’un lideri olduğu merkez-sağ Halk Partisinin sandalyelerin 189’unu alırken Sosyalistlerin milletvekili sayısı 169’dan 110’a düştü. ise oyların sadece yüzde 39’unu toplayabildi.

İspanya son iki yıl içinde ikinci kez ekonomik durgunluğa girmekten kurtulma mücadelesi verirken işsizlik son 15 yılın en yüksek düzeyine, yüzde 21,5’a çıkmış bulunuyor.

XS
SM
MD
LG