Erişilebilirlik

Sound of My Voice: Gelecekten Geldiğini İddia Eden Kadının Öyküsü


”Sound of My Voice” adlı psikolojik bilim-kurgu filmi gelecekten geldiğini iddia eden genç bir kadının öyküsünü anlatıyor. Filmin başrol oyuncusu Brit Marling, yönetmeni ise Zal Batmanglij.

Maggie Los Angeles’ta yaşayan gizemli bir karakter. Zaman içinde yolculuk yaptığını iddia eden Maggie, insanları olacaklara hazırlamak için 30 yıl sonrasından geldiğini söylüyor.

Büyüleyici her kült lideri gibi onun da savaş, açlık, yoksulluk dolu bir geleceğe dair söylediklerine inanan yandaşları var.

Ancak Peter ve Lorna, Maggie’nin bir sahtekar olduğunu ortaya çıkarmak için grubun içine gizlice sızıyor.

İşler umdukları gibi gitmiyor.

Peter Maggie’ye güvenmese de etkileniyor.

Filmin yönetmeni ve yapımcısı Zal Batmanglij, mali kriz sonrasında film yapmanın zor olduğunu söylüyor: ”Yapımcıların tanınmamış bir yönetmene yatırım yapmasını sağlamak zaten zor, bunu 2009’da yapmak daha da zordu. Bu nedenle akıllı olmamız gerekiyordu. Biz de filmi SLR kamerayla çektik. Sonra da birçok uzman kişinin bize ücretsiz zaman ayırmasını sağladık.”

Maggie’yi oynatan Brit Marling senaryonun da yazarlarından.

Geçen yıl vizyona giren ‘Another Earth’ adlı film, Marling’in zeki bir aktris ve yazar olarak tanınmasını sağladı.

Dört yılda dört filmde oynayan Marling, bunların üçünün senaryosuna da katkıda bulundu.

Marling, ”Bu filmleri yazmaya ve çekmeye adeta bir boşlukta başladık. Filmlerimizin bu kadar ilgi görmesini beklemiyorduk,” diyor.

İzleyici, Brit Marling’in oynadığı Maggie karakterini nasıl istiyorsa öyle algılıyor. Dost mu düşman mı anlaşılmayan Maggie aynı anda hem kırılgan hem de güçlü olabiliyor.

Filmin sonundaysa farklı olasılıkları değerlendirmek, izleyiciye düşüyor.


XS
SM
MD
LG