Erişilebilirlik

Sosyal Medya ve Demokrat Parti Kurultayı


'Sosyal Medya'nın Demokrat Parti Kurultayı'na Etkisi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00
Linki indirmek için

Demokrat Parti Charlotte kurultayının tarihteki “en açık ve erişilebilir” kurultay olacağı sözü vermişti. Genç kuşak medya yapımcıları bu sözün tutulmasını sağladı

Medyanın geleceği Charlotte kentinin en eski binalarından birinin duvarları arkasında bulunabilir.

The PPL'ın yöneticisi Bruce Clark: “Tüm dijital görüntü ve ses araçlarını sıralamak, medyanın geleceğini yaratmak çok ilginç bir deneyim.”

Yeni medya yapımcısı Bruce Clark, bu deneyimi alternatif haber merkezi olarak tanımlıyor. Kurultaydaki geleneksel basın merkezlerine giremeyen ya da masraflarını karşılayamayan her türlü medya grubu buradan yararlanıyor.

Clark: “Dijital çağ bize bir çok duvarı indirmemizi ve bilgi erişimi olmayan gruplara bu imkanı vermemizi sağladı.”

Kurultaydan birkaç blok ötede bu odada blog yazarları, İnstagramm ve tweet kullanıcıları, bağımsız film yapımcıları var. Tim Grant bunlardan biri.

Tim Grant: “Yeni medya, kurultayın izlenme biçimini boyut açısından değiştirdi. Tweet sayesinde istediğiniz an resim çekmeniz mümkün. Hem de geniş boyutta. Kurultayı hash tag ile aktarabilir ve dakika başı yüzlerce yeni tweet alabilirsiniz.”

Kurultayın ilk gecesinde tweet sayısı yüzler değil binlerce oldu. Adam Sharp bunun yeni bir rekor olduğunu söylüyor: “Michelle Obama daha konuşmasına başlamadan önce Cumhuriyetçi kurultayın rekorunu kırdı. Dakika başına 28 bin tweet ile konuşmasını bitirdi. Bu Mitt Romney’in iki katı oldu. İşin ilginci, bu yıl başında eşinin Birliğin Durumu konuşmasına da büyük fark attı.”

Sharp, kullanıcılara yazılı mesaj gönderme ve okuma imkanı veren internet servisi Twitter’in politikacıların, gazetecilerin ve yapımcıların izleyiciye ulaşma yolunu değiştirdiğini söylüyor.

Twitter kullanıcısı, Adam Sharp: “24 saat haber akışından 140 karakterli haberleşmeye geçtik.”

Film yapımcısı Tim Grant erişim olanağını, kendi internet haberlerine giriş seçeneklerinin büyük ölçüde artmasını memnunlukla karşılarken bir olumsuz noktayı vurguluyor:

Tim Grant: “Filtre ortadan kalktı. Bu bir çok bakımdan zararlı. Çünkü ne aradığınızı bilmiyorsunuz. Bazı durumlarda neye güveneceğinizi bilmiyorsunuz. Ama yine de gerçekten bir şey bulmak istiyorsanız, şimdi erişim imkanınız var. Bir avuç haber kuruluşuna bağımlı değilsiniz.”

Haber kuruluşları şimdi izleyicilere çok daha düşük masrafla ulaşabilen yeni medya yapımcılarıyla rekabet etmek zorunda.
XS
SM
MD
LG