Erişilebilirlik

IŞİD Sosyal Medyayı İyi Kullanıyor


IŞİD Sosyal Medyayı İyi Kullanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

IŞİD’in son zamanlarda savaş alanında aldığı yenilgiler, örgütün sosyal medyadaki başarısını çok da etkilemişe benzemiyor. Bu durum, Washington’un internet stratejisinin işe yaramadığını savunan siyasetçilerin seslerini daha çok çıkarmasına yol açtı.

Texas eyaletinin Garland kentindeki Hz. Muhammed karikatür yarışmasına düzenlenen saldırı sonrasında açılan soruşturma sürerken IŞİD’in saldırının sorumluluğunu üstlenmesi, yeni kaygılara yolaçtı.

Senato İç Güvenlik Komisyonu Başkanı Cumhuriyetçi Senatör Ron Johnson,terör örgütlerine katılmaya çalışırken tutuklananların sayısı nın arttığını söylüyor.

Senatör Johnson, IŞİD’in cazibesine kapılıp Ortadoğu’ya gitmeye ya da Amerika’da terör saldırıları düzenlemeye çalışırken tutuklanan Amerikalılar’dan kaygılı.

IŞİD’in sosyal medyadaki varlığı, erişilebilir olmasını kolaylaştırıyor.

‘IŞİD: TERÖR DEVLETİ’ adlı kitabın yazarlarından J.M. Berger, ”bir IŞİD mensubunun Suriye’den Twitter’a yazması, Amerika’daki birinin bu IŞİD militanıyla duygusal açıdan son derece güçlü bir ilişki kurmasına yol açabilir” dedi.

İstihbarat yetkilileri, IŞİD’in sosyal medyanın avantajlarını en çok kullanan militan örgüt olduğunu ve bu sayede kendini dışlanmış hisseden, macera peşinde koşan gençleri cezbettiğini söylüyor.

Amerika’nın sosyal medyada bu gençlere yönelik çabalarıysa Demokrat Senatör Cory Booker gibi politikacılardan büyük eleştiri alıyor.Senatör Booker, sadece birkaç tweet atmanın son derece gülünç olduğunu söylüyor.

Kanada’da güvenlik birimleriyle işbirliği yapan eski militan Mubin Şeyh, Batılı ülkelerin sosyal medyada hedef kitleye hitap edemediğini söylüyor. Şeyh, 15 yaşındaki çocukların terör örgütüne katılmalarını engellemek için 15 yaşındaki çocuklarla ilgilenilmeli dedi.

David Garternstein-Ross gibi uzmanlarsa IŞİD’in ‘yenilemez’ olduğunu kabul etmiyor. Garternstein-Ross’a göre, IŞİD’in imajı bir anda değişebilir, ters yüz olabilir ve eğer IŞİD toprak kaybına uğrarsa cihatçıların kendileri örgüte karşı tavır alabilir.

Amerikalı askeri yetkililere göre bu durum şimdiden yaşanıyor.

Uzmanlar, gençlere sosyal medya aracılığıyla erişmek isteyen Amerika’nın, birkaç tweet atmaktan çok daha fazlasını yapması gerektiğini vurguluyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG