Erişilebilirlik

Somali'de Restoran Bombalandı


Mogadişu'da bir restoran önünde patlayan bomba yüklü aracın enkazı
Mogadişu'da bir restoran önünde patlayan bomba yüklü aracın enkazı

Başkent Mogadişu'da kalabalık bir restoranın önünde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ikisi kadın en az beş kişinin öldüğü, altı kişinin de yaralandığı bildiriliyor

Somali’nin başkenti Mogadişu’da işlek bir restoranın önünde bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu en az beş kişi öldü.

Olay yerindeki Amerika’nın Sesi muhabiri patlamada ölenler arasında iki kadın bulunduğunu bildirdi.

Kentin ilk yardım servisinden bir doktor Amerika’nın Sesi Somali servisine saldırıda altı kişinin de yaralandığını ve ölü sayısının artabileceğini açıkladı.

Hedef alınan restoran, Hotel Central’ın yakınında bulunuyor vemüşterilerinin çoğunu Somali başkanlık sarayı görevlileri oluşturuyor.

Saldırıyı ülkede şeriat devleti kurmak isteyen el-Şebab örgütünün düzenlediği sanılıyor.

Bir gün önce Birleşmiş Milletler’e ait bir otobüse düzenlenen ve dokuz kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırının sorumluluğunu El-Şebab militanları üstlenmişti.

BM’ye bağlı UNICEF (BM Çocuklara Yardım Fonu) yetkilileri, saldırıda dört UNICEF görevlisinin öldüğünü, dördünün de ağır yaralandığını açıklamıştı. Ülkenin kuzeyindeki Garowe kentindedüzenlenen saldırı sırasında UNICEF çalışanları otobüsle kaldıkları lojmandan ofislerine gidiyordu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG