Erişilebilirlik

Soma’da Protestoculara Müdahale


Soma’daki protestolar
Soma’daki protestolar

Protestocular yaşanan facianın bir kaza olmadığını, ihmal sonucu meydana geldiğini savundu. Protestolara polisin müdahalesi sert oldu. Çevik kuvvet ekipleri, eylemcilere gaz ve TOMA ile su sıkarak müdahale etti

Soma’daki maden faciasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor. Protestoların adresi bu kez facianın meydana geldiği Soma ilçesinin merkeziydi.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan protestoculardan Arif Demirtaş, kendisinin de madenci olduğunu ve elinden yaralı olduğu halde olay günü kurtarma çalışmalarına katıldığını söyledi. Demirtaş, kurtarma ekiplerinin kendilerinin girdiği yerlere bile giremediğini iddia etti.
Arif Demirtaş - Soma'da Çalışan Madenci
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Bir başka protestocu ise, maliyetlerin düşürülmesi adına insan hayatının tehlikeye atıldığını savundu. Sevgi Akyüz adlı protestocu, “Her şeyin dört dörtlük olduğu bir işletmede böyle bir kaza yaşanacağına asla inanmıyorum” diyor. Semiha Hasköy de polisin kalabalığı dağıtmak için “gerçek Somalılar dağılın” anonsu yaptığını söyledi.
Sevgi Akyüz
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Protestoya katılan kişilerin birleştiği tek ortak nokta ise, yaşanan facianın bir kaza olmadığı, ihmal sonucu meydana geldiğiydi. Soma’daki protestolara polisin müdahalesi sert oldu. Çevik kuvvet ekipleri, eylemcilere gaz ve TOMA ile su sıkarak müdahale etti.
Semiha Hasköy
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00
  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG