Erişilebilirlik

Sokağa Çıkma Yasağından Geriye Enkaz Kaldı


Diyarbakır’ın Silvan İlçesinde, üç mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı 12. gününde kaldırıldı. Yasaktan geriye enkaza dönüşmüş mahalleler kaldı. Bazı yerlerde Suriye’deki savaşı andıran görüntüler ortaya çıktı. Operasyonlarda 15 PKK’lının öldürüldüğü açıklandı.

Yıkık duvarlar, mermi ve bomba izleri, çatışma için kullanıldığı her halinden belli binalar. Dışardan bakıldığı zaman Suriye’de çatışma yaşanan bir bölge gibi duruyor. Ancak bu manzaralar Silvan’daki sokağa çıkma yasağı bittikten sonra ortaya çıktı.

12 gün süren sokağa çıkma yasağı bugün saat 14’te sona erdi. Yasağın bittiği saatlerde ilçedeki askerler de geri çekildi. Askerler çekilirken, ilçe sakinleri alkış ve sloganlarla protesto etti. Yasağın bittiğinin ilan edilmesinin ardından insanlar kalabalık gruplar halinde mahallelere girdi.

Mahallerdeki evlerin birçoğu kurşun ve bombaların hedefi oldu. Çok katlı binalar dahi çatışmalarda hedef oldu. Dört katlı bir binanın kurşun ve bomba isabet etmeyen katı kalmadı. Sokaklardaki barikatların bir bölümü kaldırılırken, hendekler de kapatıldı.

Çatışmaya giren PKK’lılar tarafından kullanıldığı belirtilen bazı binaların bütün duvarlarında delikler açıldı. Militanların delikleri kullanarak odadan odaya geçtiği belirtiliyor. Çatışmalara sahne olan yerlerden biri de Hasuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Okulun yatakhanesinin duvarları da deliklerle dolu. PKK’lı grupların okulun yatakhanesini de mevzi olarak kullandıkları öğrenildi. Yatakhane çatışmalar nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Yasağın kalkmasından sonra mahalleye giren insanlar yakınlarının yardımına koştu.

Bu arada çatışmaların bilançosuyla ilgili valilik tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada bir asker, 2 polis ve 15 PKK’lının öldüğü belirtildi. Çatışmalarda 2 sivilin yaşamını yitirdiği ifade edilerek, 22 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 1 kişinin tutuklandığı vurgulandı. Açıklamada ayrıca operasyonlarda, 4 kalaşnikof tüfek, 2 tabanca, 6 av tüfeği, 9 şarjör, 709 mermi, bir el yapımı bomba, bir roketatar, 5 roketatar mühimmatının ele geçirildiği duyuruldu. Operasyon sırasında 22 hendek ve barikat kapatıldığı açıklandı. Açıklamada ayrıca, operasyon sırasında ortaya çıkan zararların kaymakamlık tarafından karşılanacağı da ifade edildi.

Sokağa Çıkma Yasağından Geriye Enkaz Kaldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:05 0:00

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG