Erişilebilirlik

Soçi Kış Olimpiyatları Başladı


2014 Kış Olimpiyatları’nın resmen start aldığı açılış töreni Soçi’de yapıldı. Tören Rusya’nın Olimpiyat oyunları için inşa ettiği 40 bin seyirci kapasiteli Fisht Olimpiyat Stadı’nda yapıldı

Açılış törenine aralarında Başbakan Erdoğan’ın da bulunduğu 40’tan fazla lider katıldı. Ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon da törene katılmak için Sochi’ye gitti. Başkan Barack Obama ve bazı Avrupa Birliği liderleriyse törene gitmedi. Rusya, eşcinsel karşıtı son yasaları yüzünden uluslararası tepkilere hedef olmuştu.

Geçit törenine 88 ülkeden sporcular katıldı.

Olası terör saldırılarına karşı Olimpiyat köyünde yoğun güvenlik önlemleri alınmış durumda.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, bununla birlikte Sochi’yi terör saldırılarına hedef olacak tek yer olarak görülmesinin haksızlık olacağını savundu. Bach, terör tehditlerinin geçmişte 2000 Sydney, 2004 Atina ve 2002’de Salt Lake City olimpiyatlarında da yapıldığını hatırlattı.

Ayrıca Sochi oyunlarıyla bağlantılı olarak Kremlin çevresinde de güvenlik önlemleri arttırıldı.

Olimpiyat Komitesi Başkanı Bach, Olimpiyat hazırlıklarının neredeyse pürüzsüz geçtiğini, ufak tefek sorunlar yaşandığını bildirdi, ancak bu sorunların neler olduğuna açıklı getirmedi.

Törenlerden önce bazı karşılaşmalara dün başlanmıştı. Dünkü karşılaşmalar artistik buz paten müsabakalarıyla başladı. Karşılaşmalar resmen yarın başlayacak.

Rus yetkililer, oyunların başlamasından önce güvenliğin sağlanması için 2 milyar dolar harcadı. Uzmanlar, özellikle tren istasyonları gibi yerlerin hedef seçilebileceğine işaret ediyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG