Erişilebilirlik

Sosyal Medyanın Sandy Kasırgası Sonrası Rolü


Sosyal Medyanın Sandy Kasırgası Sonrası Rolü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00
Sosyal medya, Amerika’nın kuzeydoğusunu vuran en şiddetli fırtınanın ardından yürütülen yeniden yapılanma çabalarında büyük rol oynuyor. Amerika’nın Sesi, kasırgadan en çok etkilenen New Jersey kıyılarını ziyaret etti.

Ulusal Muhafız Birliği, Sea Bright kasabasına, kasabanın bin 500 sakini dahil kimseyi sokmuyor. Herkes için bilgi edinmek, hayati önem taşıyor.

Sea Bright kasabası belediye başkanı Dina Long, ”Kasırga ilk vurduğunda kasabamızı akıllı telefonlarımızla, ödünç alınmış bir iPad’le ve bir sabit hat telefonuyla yönettik. Twitter sağolsun, ne olup bittiğini anlayabileceğim tek araçtı. Twitter’ın adını daha önce hiç duymayanlar bile şimdi bu siteyi takip ediyor. Herkese olup biteni aktarmak ve doğru bilgi vermek, Federal Acil Durum Dairesi’nin nasıl yardım edebileceğini, ihtiyaç maddelerini nerede bulabileceklerini, cep telefonlarını nerede şarj edebileceklerini anlatmak için hep Twitter’ı kullandık. Ayrıca Sea Bright sakinlerine yardım etmeye gelen gönüllülere nelere ihtiyacımız olduğunu da yine Twitter yoluyla haber verdik,” şeklinde konuşuyor.

Komşu Rumson’ın belediye başkanı John Ekdahl da sosyal medyanın çok yararlı olduğunu doğruluyor: ”Gönüllüler çok büyük destek verdi. Herkes durumu sosyal medyadan öğrendi. Hiçbir ilan koymadık, kimseye de telefon etmedik. Evlerini terk etmek zorunda kalan kent sakinleri için gıda ve giyeceğe ihtiyacımız olduğunu duyurduktan iki saat sonra koca bir konferans salonu dolusu yardım yağdı. O kadar çok yardım toplandı ki Rumson sakinlerinin kullanamayacağı malzemeleri Sea Bright kasabasına ve Bay Shore bölgesine gönderdik.”

Sandy Kasırgası sonrasında yeniden ayağa kalkmaya çalışan kasabalar sosyal medyaya çok şey borçlu olduklarını biliyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG