Erişilebilirlik

“İslam’ın Kılıcı” Yakalandı


Seyfülislam kendisini Zintan'a götüren uçakta
Seyfülislam kendisini Zintan'a götüren uçakta

Libya’da geçici yönetim devrik lider Muammer Kaddafi’nin oğullarından Seyfülislam’ın yakalandığını açıkladı

Haberlere göre, Seyfülislam Kaddafi, ülkenin güneyinde Nijer sınırı yakınlarındaki Ubari’de ele geçirildi. Yetkililer Seyfülislam’ın Nijer’e kaçmaya çalıştığı sanılıyor. Nijer daha önce Kaddafi’nin oğullarından Sadi’ye siyasi sığınma hakkı tanımıştı.

Sağ ele geçirilen Seyfülislam Kaddafi'nin helikopterle Zintan kentine götürüldüğü öğrenildi.

Bir zamanlar babasın yerine geçmesi beklenen 39 yaşındaki Seyfülislam rejimin en etkin isimlerinden biri olarak biliniyordu. Batıda eğitim gören Seyfülislam Kaddafi, NATO bombardımanı sırasında sık sık Trablusgarp’ta boy göstererek taraftarlarını asilere karşı savaşa çağırmıştı.

Başbakan Abdürrahim el Keyb, Seyfulislam'ın ulusal ve uluslararası yasalar çerçevesinde ve adil bir şekilde yargılanacağını açıkladı.

Kaddafi rejiminin devrim sırasında insanlığa karşı işlediği suçların çoğundan batıda eğitim gören Seyfülislam sorumlu tutuluyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi iddialarla ilgili olarak Seyfülislam’ı yargılamak istiyor ancak zanlının mahkemeye teslim edileceği şüpheli.

Muammer Kaddafi ile oğlu Mutaassım, geçen ay asiler tarafından Sirte yakınlarında öldürüldü. Eşi, kızı ve sağ olan oğulları ise iki ay önce Cezayir'e sığınmıştı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG