Erişilebilirlik

"Siyonizm" Yorumuna Amerika'dan Sert Tepki


Amerika'dan gelen açıklamada, Erdoğan'ın "siyonizm" yorumunu Dışişleri Bakanı Kerry'nin Türkiye'deki görüşme gündemine getireceği belirtildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Medeniyetler İttifakı Forumu’nda yaptığı “Siyonizm insanlık suçu olarak görülmelidir” şeklindeki açıklamasına Amerikalı yetkililer tepki gösterdi.

Amerikalı yetkililer Dışişleri Bakanı John Kerry’nin bugün başlayan Türkiye ziyareti sırasında bu konuyu özellikle gündeme getireceğini açıkladı. Adı açıklanmayan Amerikalı bir yetkili, Erdoğan’ın Siyonizm açıklamasının, iki ülke ilişkileri üzerinde “fazlasıyla rahatsız edici ve yıpratıcı” bir etki yaratacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan, Viyana’daki Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Forumu’nda Çarşamba günü yaptığı konuşmada, İslamofobi'nin de tıpkı siyonizm, antisemitizm ve faşizm gibi insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz bir hal almıştır” demişti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu Erdoğan’ın bu yorumunu “karanlık ve asılsız” olarak niteleyerek, sert bir dille kınamıştı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'un ofisinden yapılan açıklamada da Erdoğan’ın Siyonizm yorumu “talihsiz, incitici ve bölücü” olarak nitelendirildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG