Erişilebilirlik

Siyaset Cuma Namazını Güneydoğu’da Kıldı


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürt siyasetçilerle birlikte Cuma namazı için Diyarbakır’a geldi. Kürt siyasetçiler, namazı camii yerine Sümer Park’ta kıldı. Namaz için siyasetçilerle birlikte çok sayıda vatandaş ta parkta toplandı. Cemaate HDP Diyarbakır Milletvekili ve Eski Müftü Nimetullah Erdoğmuş imamlık yaptı. Demirtaş, Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’le birlikte arka saflarda namaz kıldı. Erdoğmuş tarafından okunan Cuma hutbesinin konusu da barıştı. Hazreti Muhammed döneminde imzalanan barış anlaşmasına atıfta bulunan Erdoğmuş konuşmasında, Sur’da yaşananlara da dikkat çekti. Namaz sırasında Sur’da meydana gelen patlamaların sesi parka kadar ulaştı.

Namazın ardından Demirtaş, parti otobüsü üzerinde halka seslendi. Demirtaş, son günlerde gündeme gelen dokunulmazlık konusuna değinerek şöyle konuştu: “Bizi İçeri atabilirsiniz ama tek bir isteğimiz olur; bu çocuklar, bu gençler, bu insanlar bedel ödemesin. Hesabın varsa bizimle gör. Ama kimse ölmesin, PKK’li de ölmesin, güvenlik güçleri de ölmesin, varsa bir hesabın bunun bedelini ödemeye hazırız. Halkımız nasıl Gever’de, Sur’da, Cizre’de dimdik duruyorsa, biz de halkımız gibi dimdik duracağız. Sizin tehditlerinize asla boyun eğmeyeceğiz,” dedi.

Siyaset Cuma Namazını Güneydoğu’da Kıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:06 0:00

Davutoğlu Cuma namazını Silopi’de kıldı

Namaz için bölgeye gelenlerden biri de Başbakan Ahmet Davutoğlu’ydu. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, bakanlar Sema Ramazanoğlu, Fatma Güldemet Sarı, Efkan Ala, Bülent Tüfenkçi, Cevdet Yılmaz, Nabi Avcı, Veysel Eroğlu, Mehmet Müezzinoğlu ve Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki ve Selçuk Özdağ, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Şırnak'ın Silopi İlçesi'ni ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu, yanındaki bakanlar ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’le Ankara'dan ayrı bir uçakla Şırnak Şerafettin Havalimanı'na geldi. Başbakan Davutoğlu ve yanındakiler buradan, 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve yasak kararı 19 Ocak'tan itibaren de gündüz saatlerinde kaldırılan Silopi İlçesi'ne geldi.

Başbakan Davutoğlu'nun Silopi'ye yaptığı ziyaret güvenlik gerekçesiyle resmi programında yer almadı. Davutoğlu, Cuma namazını ilçe merkezindeki Çarşı Camii'nde kıldı. Cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Davutoğlu, camii çıkışında kaymakamlık binasına kadar yürüdü. Davutoğlu, cadde üzerinde bulunan ayakkabı mağazasına girerek esnaflarla bir süre sohbet etti. Burada toplanan vatandaşlarla da sohbet eden Davutoğlu, daha sonra Silopi Kaymakamlığı'na geçti ve ilçe yöneticilerinden son gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG