Erişilebilirlik

Sirte Yağmalanıyor


Sirte Yağmalanıyor
Sirte Yağmalanıyor

Libya’da devrimci güçler güneydeki Beni Velid kentine girmeyi başardı. Devrik lider Muammer Kaddafi’ye bağlı güçler uzun zamandır kentte direnmeyi sürdürüyordu.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi yetkilileri, devrimci güçlerin kent merkezine girdiğini duyduklarını ancak bunu doğrulayamadıklarını söyledi. Geçiş Konseyi’ne bağlı güçler dün erken saatlerden başkent Trablusgarp’ın 170 kilometre güneyinde, çölün ortasında bulunan kente yeni bir saldırı düzenlemişti.

Beni Velid’i kuşatan devrimci güçler geçen hafta büyük kayıplar vermişti. Bu kent ve Kaddafi’nin memleketi Sirte, teslim olmayan son iki kentti.

Öte yandan Sirte’ye geri dönen siviller, evlerinin, dükkanlarının ve kamu binalarının devrimci güçler tarafından yağmalandığını ve yıkıldığını savunuyor. Siviller, Kaddafi’nin memleketi olmasından dolayı Konsey’e bağlı güçlerin intikam aldığını söylüyor.

Kent çıkışında çok sayıda kamyonun traktörler, sanayi jeneratörlerini ve ağır iş makinelerini taşıdığı görüldü. Daha küçük kamyonetlerdeyse halı, buzdolabı, ev ve diğer eşyaların Sirte dışına çıkartıldığı belirtiliyor.

Sirteliler, yağma olaylarının Kaddafi karşıtı devrime karşı bakışlarını değiştireceğini söylüyor. Kentte neredeyse her ev ve binanın roket ve havan topu ateşiyle zarar gördüğü mermi delikleriyle dolu olduğu bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG