Erişilebilirlik

Sınırda Bir IŞİD Zanlısı Öldürüldü


Kilis'te devriye gezen Türk sınır muhafızları
Kilis'te devriye gezen Türk sınır muhafızları

Türk güvenlik güçleri, Suriye sınırından Türkiye’ye kaçak olarak girmeye çalışan ve IŞİD militanı olduğundan şüphelenilen bir kişiyi öldürdü, 21 kişiyi tutukladı. Gözaltına alınanlar arasında çocuklar da var.

Türk güvenlik güçleri, Suriye sınırından Türkiye’ye kaçak olarak girmeye çalışan ve IŞİD militanı olduğundan şüphelenilen bir kişiyi öldürdü, 21 kişiyi gözaltına aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada Kilis’teki operasyon sırasında gözaltına alınanlardan dokuzunun çocuk yaşta olduğu bildirildi.

Türkiye, militan geçişlerini engellemek üzere 900 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırına destek birimleri göndermiş durumda.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, dün Ankara’da yaptığı açıklamada sınırdaki İŞİD militanlarına karşı Türkiye’nin Amerika ile sınırda ortak operasyon yapacağını açıklamıştı.

8 IŞİD zanlısı İstanbul'da havaalanında yakalandı

Öte yandan, Fas’ın Kazablanka kentinden İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen bir uçakta IŞİD’in üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan sekiz kişiden birinin üzerinden “harita” çıktı. Haritada, İstanbul’dan başlayıp İzmir, Yunanistan, Sırbistan ve Macaristan üzerinden Almanya’ya ulaşılan bir çizim yer alıyor.

Suriye Gözlemevi ise, IŞİD liderlerinin ailelerinin Rakka’yı terk etmeye başladığını haber verdi. Buna göre, çok sayıda militanın koruması altındaki bu aileler Irak’ın Musul kentine kaydırılıyor. Paris’te patlatılan bombalardan sonra Rakka’ya yönelik Fransız hava saldırılarının şiddeti artırılmıştı.

IŞİD, Rakka’nın, ilan ettiği halifelik düzeninin başkenti olduğunu duyurmuştu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG