Erişilebilirlik

Sınır Tanımayan Gazeteciler’den Dündar Açıklaması


Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü RSF, Can Dündar ve Erdem Gül’ün ceza almasını kınadı. RSF, kararın çok sert olduğunu duyurdu.

Merkezi Paris’te bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, yakından takip ettiği Can Dündar ve Erdem Gül davasının sonucuna tepki gösterdi.

Karar sonrasında açıklama yapan RSF Başkanı Christophe Deloire, “Bu dava sadece Can Dündar ve Erdem Gül’ü değil, gazeteciliği de mahkum etmiştir” dedi. Türkiye’de gazeteciliğin suç olarak görüldüğünü söyleyen Deloire, “Bu acımasız karar zaten hayatta kalmaya çalışan bir mesleğin tehdit altında olduğunun açık bir göstergesidir. Yargıtay’a çağrımız bağımsızlığı destekleyen bir karar alması ve bu gazetecilerin sadece işlerini yaptıklarını tanımasıdır,” diye konuştu.

RSF, Can Dündar ve Erdem Gül’e yönelik tüm suçlamaların düşmesi çağrısını tekrarladı.

Kararın açıklanmasından önce Can Dündar’a düzenlenen saldırı da açıklamada yer buldu. RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, “Bu saldırı ne yazık ki öngörülebilirdi. Eğer gazetecilere, resmi konuşmalarda ve yazılarda terörist ve vatan haini muamelesi yaparsanız, böyle somut sonuçları olur. Bu nefret söyleminin tamamen suç kabul edilmesi için, bu karalama kampanyasına arık son verilmelidir,” dedi.

  • 16x9 Image

    Dilge Timoçin

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu Dilge Timoçin mesleğe 2000 yılında NTV'de başladı. 2008'de Habertürk TV'ye transfer oldu, dış haber sorumlusu olarak görev yaptı. ShowTV'de dış haber editörü ve spiker olarak çalışan Timoçin, sonrasında Al Jazeera Türk'e geçti; Al Jazeera İngilizce için prodüktörlük yaptı. Dilge Timoçin VOA Türkçe'ye katılmadan önce Reuters, Deutsche Welle gibi yabancı basın kuruluşlarıyla çalışıyordu

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG