Erişilebilirlik

Sinemada Fantezi Karakterler Neden Daha Fazla İlgi Topluyor?


Yazar Suzanne Collins’in sevilen romanı ‘The Hunger Games’ ‘Açlık Oyunları’ndan uyarlanan film, bir süre önce vizyona girdi. Filmin, yayıncılık sektörünün en çok kar getiren kollarından biri olan genç yetişkinlere yönelik roman satışlarını arttırması bekleniyor. Kitap satışlarında %5’lik düşüş yaşanmasına rağmen aşk ve doğaüstü öğeler içeren, gençlere yönelik bu romanların satışları % 80 oranında arttı.

Houston kenti banliyölerinden Tomball’da bu okurlar sık sık biraraya gelip okudukları kitapları tartışıyor.

Cathy Clark, ergenlik çağındakilere yönelik bu kitapların kendisi gibi yetişkinleri de cezbettiğini söylüyor: “Genç yetişkinlere yönelik roman yazan çok güçlü yazarlar var. Yaşınız ne olursa olsun doğaüstü temalı romanlar herkese hitap ediyor.”


Houston yakınlarındaysa bu türün hayranları, yayınevi Harper Collins’in düzenlediği imza gününde dört yazarla buluşmak için yerel bir kitabevine akın etti.

Clara adlı doğaüstü güçlere sahip kızın maceralarını konu alan iki kitabın yazarı Cynthia Hand, hayranlarıyla kaynaştığını söylüyor: “Aynı hikayeyi paylaşmak, aynı insanları tanımak çok güzel.”

Courtney Allison Mounton’un kitaplarıysa erkek okurlara hitap eden aksiyon öğeleri içeriyor: “Afganistan’da geçirdiği birkaç yıl içinde kitabımı okuyan ve arkadaşlarıyla paylaşan bir tanıdığım var. Ordudaki bu askerlerin kitabımı heyecanla okuması çok hoşuma gitti.”

25 yaşındaki Exal Iraheta, kitaplardaki doğaüstü öğelerden etkilendiğini söylüyor: “Bu hikayeler sizi gündelik rutin yaşantınızdan uzaklaştırıyor. Kim kendini böyle özel hissetmek istemez ki?”


Çok sevilen ‘Twilight’ ‘Alacakaranlık’ roman ve film serisinde de ana karakterler, vampirler. Ancak 13 yaşındaki Jennifer Vu, kitaplarda başka öğeler de aradığını söylüyor: “Romanlarda gerilim, gizem ve biraz da cinayet hoşuma gidiyor.”

Gençlere yönelik kitap satışlarının artması kitabevi sahibi Valerie Koehler için iyi bir haber. Koehler, ‘Açlık Oyunları’nın film versiyonunun tıpkı ‘Alacakaranlık’ filmleri gibi kitap satışlarını daha da arttırmasını bekliyor: “Alacakaranlık filmleri vizyona girdiğinde ‘herkes artık kitapları okumuştur, bunları kime satacağız ki’ diyorduk ancak bu kitapları henüz okumamış çok sayıda kişi olduğunu gördük.”

Bu serilerin gerek genç, gerek yaşlı hayranları için kitapları okumak, film versiyonlarını izlemekten çok daha zevkli.


STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG