Erişilebilirlik

Silopi’de 77 Gün Sonra Yine Saldırı


Şırnak’ın Silopi ilçesinde 19 Ocak’ta kısmen kaldırılan sokağa çıkma yasağı, polis aracına düzenlenen saldırıdan sonra yeniden yürürlüğe kondu. İlçede meydana gelen olaylarda 6 sivil yaşamını yitirdi. Belediye Başkanı Seyfettin Aydemir, ölenlerin bulunduğu eve top mermisi isabet ettiğini söyledi.

Önceki gün bir polis aracına roketli saldırı düzenlenmesinin ardından Silopi’de tansiyon yeniden yükseldi. İlçede başlatılan operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Çarşamba günü sabah saatlerinde bir eve top mermisi isabet etmesi sonucuTonguç ailesinden 4 kişi ile kimliği henüz tespit edilemeyen 2 kadın yaşamını yitirdi. Barbaros Mahallesi’nde meydana gelen olayda ölenlerin cenazeleri hastane morguna kaldırıldı. Amerika’nın Sesi’ne konuşan Belediye Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, ölenlerin sivil olduğunu belirterek, “Top atışları sonucunda aynı aileden 4 kişi ile 2 kadın daha yaşamını yitirdi, toplam 6 kişi. Cenazeler alındı, morgda bekletiliyor. Sokağa çıkma yasağı olduğu için kimseye gidemiyor” dedi.

Aydemir ilçede sessizlik hakim olduğunu ifade ederek Barbaros ve Başak Mahallelerinin boşaltıldığını, mahalle sakinlerinin başka mahallelerdeki yakınlarının yanına yerleştiklerini söyledi. Bu arada görgü tanıkları silahlı grupların yeniden ilçeye girdiğini söyleyerek, ilçede her an çatışma yaşanabileceğini vurguladı.

Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde askerlerin arama yaptığı bir bina çöktü. Olayda 3 asker yaralandı.

Öte yandan PKK’nın polis tarafından tüm Türkiye’de aranan bir canlı bombası Şanlıurfa’da yakalandı. Şüpheliyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 9 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgusu sürüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG